سبد خرید شما خالی است.

چرا دچار تنبلی در درس خواندن می‌شویم؟دلیل علمی + 3 تکنیک حذف تنبلی

تنبلی در درس خواندن مشکل خیلی از دانش آموزان و داوطلبان کنکور است و به دنبال تکنیک های غلبه بر تنبلی در درس خواندن میگردند.

واقعا داستان تنبلی در درس خواندن چیست؟ چگونه تنبلی در درس خواندن را از بین ببریم؟ آیا واقعا تنبلی در مطالعه به اراده‌ی منِ دانش آموز بستگی دارد؟

سلام به شما عزیزانم.من نیما پیری هستم و در این مقاله میخواهم صفر تا صد داستانِ تنبلی در درس خواندن را برای شما بازگو کنم و این نوید را به شما بدهم که تا انتهای مقاله شما تمام راه های مقابله با تنبلی در درس خواندن را یاد گرفتید و خیلی راحت با انگیزه و انرژی مضاعف می توانید هر روزه برای رسیدن به موفقیت دلخواهتان تلاش کنید.

چرا دچار تنبلی در درس خواندن می‌شویم؟

اولین گام برای حذف تنبلی در درس خواندن این است که بدانیم اصلا چرا همچین اتفاقی می افتد و ما دچار تنبلی و درس نخواندن می شویم؟

برای پی بردن به ریشه‌ی این موضوع میخواهم از شما یک سوال بپرسم

 

احتمالا شما هم مثل سایر دانش آموزان فکر می‌کنید که مغز شما یک یار و یاور همراه برای شماست و آمده است که در خدمت موفقیت تحصیلی شما باشد

اگر اینطوری فکر می کنید باید بگویم که نه متاسفانه اینطور نیست!! وظیفه‌ی اصلی مغز ما حفظ حالت موجود و نگه داشتن ما در دایره‌ای امن است.

با تمام توانش می‌خواهد کاری کند که ما تصمیم جدیدی نگیریم،تلاش نکنیم،موفق نشویم و در حالت کلی انرژی نسوزانیم!!

بله قبول کنیم یا نه این وظیفه مغز ماست

فکر کنم الان داستانِ تنبلی در درس خواندن دستتان آمد! الان دیگر می دانید که چرا با اینکه هدف خود را مشخص کردید و با تمام وجودتان دوست دارید آن را بدست بیاورید اما مغز شما انگار مانع شما می شود و بهانه‌هایی از این دست که ( حوصله درس خوندن ندارم) را برای شما پشتِ سر هم ردیف کند

اما باید چه کاری انجام داد؟ باید دست روی دست گذاشت و به خاطر اینکه مغز ما عاشق تنبلی در درس خواندن است در حسرت رسیدن به هدف مابقی عمر را گذراند؟

مطمئنا نه؛ اگر شما راه های مقابله با تنبلی در درس خواندن را بدانید خیلی راحت می دانید که چگونه تنبلی در درس خواندن را کنار بگذارید

راه های مقابله با تنبلی در درس خواندن

1 اهرم رنج و لذت

این موضوع به ما می‌گوید که ما انسانها تمام کارهایی که انجام می‌دهیم یا برای فرار از یک رنج یا برای بدست آوردن یک لذت است

مثلا زمانی که تشنه هستیم آب می‌نوشیم تا از رنج تشنگی فرار و به لذت سیرآبی برسیم.

اما متاسفانه بعضی ها در ذهنشان این اهرم رنج و لذت کاملا برعکس است.

مثال1: یک فرد سیگاری در ذهنش کشیدن سیگار لذت آور است و نکشیدن آن رنج آور یعنی این اهرم در ذهنش کاملا برعکس است.

مثال2: دانش آموزی که از درس نخواندن خود لذت می‌برد و از خواندنش رنج یعنی در ذهن این فرد هم اهرم رنج و لذت برعکس است؛ در صورتی که دانش آموزی که درس‌خوان است از درس خواندن و تلاش کردنش لذت می‌برد و از نخواندنش رنج

از این مثالها استفاده کردم و این توضیحات را به شما عزیزانم دادم که بگویم با اهرم رنج و لذت می‌توانید ذهنیت خود را نسبت به تلاش کردن و درس خواندن عوض کنید و کاری کنید که دیگر دچار تنبلی در مطالعه نشوید.

همین الان برگه‌ای بردارید و رنج‌هایی که با درس نخواندن متحمل می‌شوید و لذت‌هایی که با درس خواندن می‌توانید تجربه کنید را بنویسید.

اهرم رنج و لذت یکی از راه های مقابله با تنبلی در درس خواندن

( با تو بودمااا.بدو برو یه برگه بردار این تمرینو انجام بده.باز که وایسادی منو نگاه میکنی!! )

این برگه را باید 21 روز تکرار کنید تا شکل فکر کردن و تلاش کردن شما تغییر کند.

21طبق تحقیقات علمی عدد طلایی ساخت عادت است.

 2 تغییرباورها برای حذف تنبلی در درس خواندن

می‌خواهم صاف بروم سراغ اصلِ مطلب

چقدر واقعا باور دارید که می‌توانید به موفقیت در کنکور یا بدست آوردن معدل بالا برسید؟ از بین نمرات 0 تا 20 چه نمره ای به خود می‌دهید؟

تمام موفقیت هایی که بشر بدست آورده از تغییر فکر و ذهنیت شروع شده

هر ساختمانی که ساخته شده طرح و نقشه‌ی آن ابتدا در ذهن یک مهندس آمده، هر اختراعی که اتفاق افتاده، جرقه‌ی اولیه آن در ذهن مخترعش زده شده

هر مدال طلایی که به گردن ورزشکاری آویخته شده از این باور نشات گرفته شده که من می‌توانم قهرمان شوم و آن مدال را مالِ خودم کنم

از این مثال‌ها استفاده می‌کنم که بگویم اول موفقیت تحصیلی شما باید در ذهن و قلبتان جوانه بزند و بعد در تلاش و پیوستگی‌تان خودش را نشان دهد.

بنابراین یکی از موضوعاتی که حل کردنش بسیار بسیار به حذف تنبلی در درس خواندن کمک می‌کند این است که ذهنیت برنده بودن را در ذهنتان حک کنید.

باید با تمام وجودتان باور داشته باشید آن هدفی که برای خود مشخص کرده‌اید و هربار که به رسیدن به آن فکر می‌کنید از شدت ذوق سر از پا نمیشناسید می‌تواند در دنیای واقعی هم برای شما اتفاق بیفتد.

اما چطور می‌توان باورهای ذهنی را تغییر داد؟

در گام اول باید باورهای منفی و محدود کننده ذهنتان را بشناسید و بدانید در ذهنتان چه می‌گذرد؟

برای این کار باید با خود خلوت کنید و از ذهنتان بپرسید که بر سرِ راه رسیدن به اهدافتان چه موانعی می‌بیند؟ ممکن است ذهن شما بگوید که:

  • رتبه‌های برتر کنکور توانایی خاصی دارند و من آن توانایی را دارم
  • من حافظه‌ی خوبی ندارم
  • من تمرکز بالایی ندارم
  • از بچگی ریاضی و فیزیک من ضعیف بوده
  • و . . .

خلاصه هرجوابی که ذهنتان داد را باید روی کاغذ بیاورید تا خودتان را بیشتر بشناسید

در گام دوم باید این باورهای محدود کننده را با (( منطق سازی )) حذف کنید.

یعنی چه؟

یعنی اینکه اگر مثلا ذهن شما می‌گوید رتبه‌های برتر حتما از شهر x هستند و امکانات خاصی داشتند که تو نداری؛ باید به دنبال الگوهایی بگردید که اتفاقا از شهرها و روستاهای دور افتاده در کنکور شرکت کرده اند و توانسته‌اند به رتبه‌های خیلی خوبی برسند

با این فرمول کم کم مقاومت ذهن شما کم می‌شود و شما به این نقطه می‌رسید که با تمام وجود باور دارید که می‌توانید به موفقیت‌های دلخواهتان برسید.

نکته: اگر ذهن شما می‌گوید تو در زمان مطالعه تمرکز نداری( یا هر دلیلی شبیه به این ) باید این ایرادات را در روند مطالعه‌ی خود حذف کنید و این یکی از تکنیک‌های غلبه بر تنبلی در درس خواندن است.

3 مطالعه‌ی صحیح

فردی را در نظر بگیرید که می‌خواهد زبان انگلیسی یاد بگیرد؛ 3 ماه برای یادگیری این زبان زمان می‌گذارد و بعد از 3 ماه از خود آزمونی می‌گیرد که وضعیت خود را بسنجد

اما در کمال ناباوری می‌بیند که انگار نه انگار مطالعه‌ای داشته و نمر‌ه‌ی خوبی نمی‌گیرد

حالا اگر ما خودمان را جای این فرد بگذاریم چقدر انگیزه داریم برای ادامه دادن این مسیر و چقدر احتمال دارد که تنبلی کنیم در یادگیری زبان انگلیسی؟

واقعا احتمال تنبلی کردنمان خیلی زیاد می‌شود؛ چرا؟ خیلی ساده، چون نتوانستیم مطالعه‌ی صحیحی داشته باشیم و از این 3 ماه بازخورد خوبی نگرفتیم.

درس خواندن هم همین است اگر شما روند مطالعه‌ی درستی نداشته باشید و بازخورد خوبی از درس خواندنتان نگیرید احتمالش خیلی زیاد است که دچار تنبلی در درس خواندن شوید و این عبارت که ( حوصله درس خوندن ندارم چیکار کنم ) دائما در ذهنتان بچرخد

بنابراین کمر همت ببندید و ایرادات درسی خود را پیدا و رفع کنید؛ ببینید ایراد کار کجاست؟

  • ترازتان بالا نمی‌رود؟
  • در زمان درس خواندن تمرکز ندارید؟
  • برنامه ریزی بلد نیستید؟
  • درس‌هایتان را مرور نمی‌کنید؟
  • روش مطالعه دروس را بلد نیستید؟

هر ایرادی که دارید را برطرف کنید؛ آن وقت یکی از قطعه‌های پازل چگونه تنبلی در درس خواندن را کنار بگذاریم را تکمیل کرده اید.

چگونه تنبلی در درس خواندن را از بین ببریم؟

علاوه بر تکنیک های بالا نکات دیگری هم می‌توان برای حذف تنبلی و درس نخواندن به کار برد

برنامه ریزی درست:

می گویند: برنامه ریزی نکردن برای موفقیت یعنی برنامه ریزی کردن برای شکست.

واقعا هم جمله‌ی درستی است؛ وقتی مشخص نکنید که امروز یا این هفته میخواهید چه درسها و قسمتهایی را مطالعه کنید احتمالش زیاد است که دچار تنبلی در مطالعه شوید.

آموزش برنامه‌ریزی درسی

ورزش کردن :

فکر نکنم نیازی باشد که راجع به اهمیت ورزش کردن و تاثیری که بر روی حس و حال و انگیزه‌ی شما می‌گذارد صحبت کرد.

ورزش کردن در طول شبانه روز(حتی شده در حد انجام چند حرکت کششی)می تواند باعث تقویت اراده و بهتر شدن حس و حال شما شود و این فوایدی

که دارد مطمئنا به جلوگیری از تنبلی در درس خواندن کمک می‌کند.

 دعا برای رفع تنبلی در درس خواندن

من هم مانند شما با دیدن این تیتر که اتفاقا یکی از عبارت پرسرچ در google.com  بوده است تعجب کردم و نظری که راجع به دعا برای رفع تنبلی در درس خواندن دارم این است که درست است که ما باید همیشه از خداوند بخواهیم و دعا کنیم که به ما کمک کند تا به موفقیت دلخواهمان برسیم و مطمئنا خداوند ما را به بهترین مسیرها هدایت می کند.

اما نکته‌ای که نباید فراموش کنیم این است که ما باید وظیفه‌ای که داریم را به خوبی انجام دهیم و خداوند جهان را طبق قانونمندی ایجاد کرده و بر طبق همان قوانین نیز اداره می‌کند.

مثلا اگر بخواهیم یک ساختمان بسازیم قوانین فیزیک و سازه‌ها را در نظر می‌گیریم و بر طبق همان قوانین ساختمان خود را میسازیم و هیچ وقت شانسی و اتفاقی کاری را انجام نمی‌دهیم

خب حالا که همه چیز قانون دارد و این مثال ساخت ساختمان فقط یکی از این مثال هاست. چرا برای درس خواندن و غلبه بر تبنلی در درس خواندن به دنبال قانون نگردیم؟

بازهم تکرار می‌کنم که جهانی که خداوند آفریده و اداره می‌کند دنیایی قانونمند است بنابراین اگر میخواهیم خداوند در مسیر رسیدن به اهدافمان به ما کمک کند تنها کاری که باید انجام دهیم این است که وظیفه‌ی خودمان را به خوبی انجام دهیم و یکی از این وظایف همین جلوگیری از تنبلی در درس خواندن است.

( تو وظیفه‌ی خودت رو خوب انجام بده؛ وعده‌ی خداوند هم حتما انجام میشه )

حرف های پایانی تنبلی در درس خواندن

تنبلی در درس خواندن

منتظر نظرات زیبای شما هستم.

یک نظر

  • Hengame گفت:

    سلام
    من ۴۷سالم هست وشاغلم ومیخوام دوباره درس بخونم وزبان انگلیسی کامل یاد بگیریم .احساس میکنم که مغزم ایستاده و نمیتونم ازش کار بکشم .
    ولی مطالب شما اونقدر انگیزشی و عالی بود و فهمیدم مشکل کارم کجاست .با تمام وجودم ازتون تشکر میکنم عالی بود
    تشکر

  • Atı گفت:

    سلام وقت بخیر واقعا ازتون بی نهایت سپاسگزارم که این مقاله خوب و مفید رو نوشتید
    امیدوارم ک موفق بشم و این مقاله شما خیلی روی طرز فکرم تاثیر گذاشت
    انشالله که موفق و سربلند باشید همیشه ❤️????

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *