سبد خرید شما خالی است.

استفاده حدکثری از ایام جمع بندی کنکور

در پادکست و مقاله قبلی (روش سه روز یکبار)شما کنکوری های عزیز را به کشاورزی تشبیه کردیم که مشغول برداشت محصول خود از زمین کشاورزی است.

مجددا از شما می خواهم که خود را جای آن کشاورز قرار دهید و فرض کنید محصولی که کاشتید و الان در حال برداشت آن هستید نخود است.اگر شما نتوانید نخودها را به موقع برداشت کنید و انها را بسته بندی کنید ؛روی زمین می ریزند و شما بخشی از محصول کشاورزی خود را از دست می دهید.

وقتی شما نتوانید در برخورد با ایام جمع بندی کنکور استراتژی درستی به کار ببرید یا استفاده حدکثری از زمان و مطالعه خود داشته باشید و مثلا دچار آفت های مطالعه همچون وسواس در مطالعه یا کند خوانی و خواب آلودگی باشید مشابه همان کشاورز بخشی از محصول خود را از دست می دهید.

بنابراین بایدسعی کنید با رعات یک سری اصول مطالعه اثر بخشی داشته باشید تا بتوانید از این ایام نهایت استفاده را ببرید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فرض کنید که می خواهید رانندگی کنید و به مقصد مورد نظر خود برسید.خب شما در زمان رانندگی سعی می کنید تمام تمرکز و حواس خود را به کار بگیرید که بتوانید به بیشترین سرعت ممکن برسید و زودتر به مقصد برسید. اگر در این مسیری که در حال عبور از آن هستید دست اندازهای زیادی وجود داشته باشد چه اتفاقی میفتد؟

آیا شما می توانید به بیشترین سرعت برسید و خود را سریعا به مقصد برسانید؟  خیر

حال به ایام جمع بندی برگردیم دقیقا مانند همان رانندگی کردن شما برای این ایام مقصدی را مشخص کرده اید (مقصد شما استفاده حداکثری از زمان و انرژی خود برای رسیدن به تسلط و درصد بالا در دروس خود است) که می خواهید با حداکثر سرعت به سمت این مقصد حرکت کنید؛

اما

تراژدی ماجرا اینجاست که یک سری دست اندازهایی در این مسیر وجورد دارد که نمی گذارند شما به سرعت بالا برسید و این مسیر را سریعا طی کنید.

کاری که ما باید انجام بدهیم این است که دست اندازها را بشناسیم و در صدد رفع کردن آنها بربیاییم.

دست انداز اول

وسواس در مطالعه

وسواس در مطالعه که یکی از آفت های مطالعه هست را می توانیم همانند وسواس تمیزی و پاکی بدانیم.اگر به زندگی اطرافیان خود نگاهی بیندازید شاید فردی را در نظر داشته باشید که این فرد زمانی که می خواهد از یک لیوان استفاده کند چند بارآن را میشوید تا اطمینان پیدا کند که تمیز و قابل استفاده است(البته بعضی ها با شستن چند باره هم مجددا با اکراه از آن لیوان استفاده می کنند) خب این فرد کاری را که انجام دادنش فقط چند ثانیه طول می کشید را چندین دقیقه طول داده است.

اگر شما در زمان مطالعه و جمع بندی دروس دچار وسواس در مطالعه باشید مطمئنا مثل همان فرد مذکور زمان خیلی زیادی را برای انجام یک کار کوچک مثلا مطالعه بخش کوچکی از درس های خود صرف می کنید و آخر شب که به گزارش کار خود نگاهی می اندازید میبینید که برخلاف ساعات مطالعه بالا، نتوانسته اید حجم مطلوبی از برنامه خود را جمع کنید.

راهکار از بین بردن وسواس در مطالعه چیست؟

1 خود را ملزم و متعهد کنید که به عقب برنگردید

دانش آموزانی که وسواس در مطالعه دارند نجوایی درونی آنها را همیشه به سمت عقب برگشتن سوق میدهد و شک و تردید دارند که نکند من پارگراف قبل یا صفحه قبل را خوب یاد نگرفته باشم و باید به عقب برگردم و مجددا آن صفحه یا پاراگراف را مطالعه کنم.اما اگر شما قصد از بین بردن وسواس در مطالعه را دارید باید به خودتان تعهد بدهید که فقط حرکت رو به جلو داشته باشید و به عقب برنگردید.

چون شما در ایام جمع بندی به خصوص هفته منتهی به کنکور تورق سریع داشته باشید.

تورق سریع چیست ؟ اگر بخواهیم تورق سریع را خیلی ساده تعریف کنیم حالتی از مطالعه است که نه آنچنان سطحی است که بعد از مطالعه به خود بگویید که چیزی متوجه نشدم و نه مثل بار اول مطالعه یک فصل آنچنان عمیق و دقیق است که زمان زیادی را از شما بگیرد.

وقتی که شما درگیر وسواس در مطالعه باشید و دائما به عقب برگردید نمی توانید تورق سریع را انجام دهید و حجم زیادی از درس ها را در این ایام مطالعه کنید.

2 کنکور یک آزمون همراه با تقلبی است !!

تعجب نکنید؛بله می شود گفت که کنکور و کلا هر آزمون تستی، آزمونی است که در جواب دادن ما به سوالات کمک شده است ( به ما تقلبی رسوندن )

و شما فقط کافی است جواب درست را از بین 4 گزینه پیدا کنید؛همین. دانستن این نکته به شما کمک می کند که وسواس خود را کم کنید و بدانید که به جای اینکه با عمق زیاد مطالعه کنید؛ (بعضی از دانش آموزان اسم وسواس در مطالعه را عمیق خوندن گذاشتن و فکر میکنن که اگر اسمش رو عوض کنن اتفاق خاصی میفته ) همان مطلب را چند بار مطالعه می کنید و به تسلط بالاتری می رسید و می توانید به راحتی به تست های آن قسمت جواب بدهید.


دست انداز دوم

خواب آلودگی یا بی حال بودن در زمان مطالعه

یکی از آفت های مطالعه دانش آموزان، خواب آلودگی است که اتفاقا اگر شما وسواس در مطالعه خود را کم کنید این دست انداز نیز کنار گذاشته می شود.

اما خیلی از داوطلبان می گویند که ما در زمان شرکت در آزمون جامع موسسات یا آزمونهای سه روز یکبار خسته می شویم و این باعث افت عملکرد ما میشود

یا میخواهیم ساعت مطالعه خود را افزایش دهیم ولی انرژی لازم برای انجام اینکار را نداریم.

اگر می دانید که منشا این بیحالی و انرژی پایین مشکلات پزشکی یا تغذیه ای است.حتما به پزشک مراجع کنید.

اما اگر می دانید که منشا این مشکل در سبک زندگی و ویژگی های رفتاری شما هست حتما به این دو راهکار عمل کنید

1 در برنامه روزانه خود حداقل نیم ساعت را به ورزش اختصاص دهید.

بهانه هایی مثل وقت نداشتن و حجم زیاد درس ها هم از آن بهانه های نخ نما شده است.وقتی که شما به صورت پیوسته ورزش می کنید علاوه بر اینکه باعث می شوید انرژی در دسترس بدن شما بیشتر بشود،به انرژی و نشاط بیشتری برسید و کارهای خود را مثل مطالعه کردن به بهترین شکل ممکن انجام دهید ؛آستانه خستگی خود را نیز بالاتر می برید و در زمان مطالعه خود در ایام جمع بندی یا شرکت در آزمونهای جامع و چند ساعت پشت سر هم؛احساس خستگی نمی کنید و مطمئنا می توانید درصدهای بالاتری را بدست آورید.

2 مطالعه پشت سر هم و بدون وقفه داشته باشید.

منظور از مطالعه بدون وقفه مطالعه بدون استراحت نیست(چون اگر شما بین بازه های مطالعاتی خود استراحت نداشته باشید کیفیت مطالعه خود را بسیار پایین می آورید ) ولی بعضی از دانش آموزان هر 10 دقیقه یکبار بین مطالعه خود وقفه می اندازند و گوشی موبایل خود را چک می کنند (یا با رفتن سر یخچال استراحت میکنن شما چی ؟ هر دقیقه یکبار پا میشید و میرید سر یخچال یا از مامان می پرسید که مامان ناهار چی داریم؟ )

وقتی که شما بلافاصله بعد از 10 دقیقه که به تازگی گرم مطالعه کردن شده اید مطالعه خود را قطع می کنید نباید انتظار داشته باشید که در زمان مطالعه کردن یا شرکت در آزمون چند ساعتی تمرکز داشته باشید و خسته نشوید.

بنابراین سعی کنید در ایام جمع بندی حداقل 1/5 مطالعه بدون وقفه و پشت سر هم داشته باشید که بتوانید باز هم آستانه خستگی خود را بالاتر ببرید.


مطمئنا با رعایت نکات بالا و عمل کردن به تمرینات گفته شده می توانید آفت های مطالعه و دست انداز ها را از سر راه رسیدن به مقصود بردارید و با حداکثر توان و سرعت به سمت مقصد حرکت کنید.

شما چه راهکاری برای استفاده حداکثری از ایام جمع بندی کنکور دارید  ؟ با من و دوستانتون به اشتراک بزارید

موفق باشید.


 پی نوشت :1  بارها گفته ام که باید بهای رسیدن به هدفتان را بپردازید و یکی از این بهاها کم کردن وابستگی به گوشی موبایل و دومی افزایش ساعت مطالعه است.

2 در این ایام و برای شبیه سازی آزمونهای جامع سعی کنید که هر چه بیشتر خود را به شرایط آزمون نزدیک کنید مثلا همان لباسی که  قصد دارید برای روز کنکور بپوشید، را از همین الان بپوشید،خوراکی هایی که آن روز می خواهید با خود ببرید را از همین الان امتحان کنید و حتی در زمان انجام آزمونها ماسک بزنید تا به شرایط عادت کنید.


 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *