سبد خرید شما خالی است.

آفت های مطالعه(از بین بردن خواب آلودگی در زمان مطالعه)

به نام خداوند مهربان
اگر خود را یک کشاورز در نظر بگیرید که گندم کاشته اید و انتظار این را دارید که در زمان برداشت محصول بتوانید محصول زیادی را برداشت کنید و به نوعی مزد زحمات خود را دریافت کنید؛مطمئنا دوست نخواهید داشت که در جلو بردن پروسه کشاورزی و کاشت گندم آفت های مختلف به گندم های شما حمله کنند و نتوانید دست رنج زحمات خود را دریافت کنید.
یک دانش آموز و داوطلب کنکور هم مطمئنا دوست ندارد وقتی هدفی را برای آینده ی زندگیش در نظر گرفته است و دوست دارد موفقیت در کنکور و قبولی در رشته دلخواه را مالِ خودش کند درگیر آفت های مطالعه همچون اخواب آلودگی در زمان مطالعه بشود و نتواند این پروسه را تا رسیدن به موفقیت در کنکور با سرعت طی کند.
آفت های مطالعه انواع مختلفی دارد از جمله

  • وسواس در مطالعه
  • خواب آلودگی در زمان مطالعه
  • کند خوانی و سرعت مطالعه خیلی پایین
  •  و . . . 

در این مقاله کنکوری قصد داریم با هم راجع به آفت مطالعه ای به اسم خواب آلودگی در زمان مطالعه صحبت کنیم.
خب موافقید که کتابی صحبت رو کنار بزاریم و خودمونی صحبت کنیم؟ بزن بریمsmile
خیلی از دانش آموزان در زمانی که مشغول مطالعه هستند درگیر خواب آلودگی در زمان مطالعه میشن و یه جورایی انگاری بی حالن و بعضی هاشون هم میگن تا کتاب رو باز میکنیم انگاری خوابمون میگیره و این رفتارها و نشانه ها کاملا نمودی از خواب آلودگی در زمان مطالعه هست.
بریم سراغ دو سوال معروفی که من خیلی دوست دارم در آموزشهام ازشون استفاده کنم
 
چرا باید خواب آلودگی در زمان مطالعه را کنار بگذاریم؟
 داشتن خواب آلودگی در زمان مطالعه میتونه پیامدهای منفی زیادی داشته باشه؛اگه خودتون یه بررسی انجام بدید به این نکته می رسید که وقتهایی که به اصطلاح حال درس خوندن نداشتید و با حالت خواب آلودگی درس خوندید،نه از درس خوندنه لذت بردید،نه تونستید اون قسمت از درستون رو یاد بگیرید.خب همین پیامد کافیه که شما دید بدی نسبت به درس پیدا کنید و چون دید منفی نسبت به درس خوندن و تست زدن دارید اقدام خاصی انجام نمی دید و اقدام و عمل کم داشتن هم باعث میشه انگیزه شما افت کنه،از اونطرف هم چون درسی که خوندید با انرژی و شور و شعف نبوده پس نشون میده کیفیت در مطالعه نداشتید و طبیعتا اون مطالب درسی وارد حافظه بلند مدت شما نشدند.
اوههههه عجب داستانی شد راستی،ببین همین از بین بردن خواب آلودگی در زمان مطالعه چقدر میتونه بهت کمک کنه و ریشه ی خیلی دیگه از آفت های مطالعه هست.

چطوری خواب آلودگی در زمان مطالعه رو از بین ببریم؟

برای حذف خواب آلودگی در زمان مطالعه باید راجع به چند موضوع صحبت کنیم.

1 خواب کنکوری ها:در مقوله خواب کنکوری ها و دانش آموزان باید به دو فاکتور توجه بشه

      1. کمیت خواب
      2. کیفیت خواب

برای کمیت خواب(اندازه و مقدار خواب)باید خوابتون به اندازه باشه و منظم؛نه اینکه مثل بعضی از دانش آموزان که بعضی شبها 3 ساعت میخوابند و بعضی شبها 12 ساعت یا اینکه یک شب راس ساعت 10 میخوابند و شب دیگه ای ساعت 3 نصفه شب.مطمئنا این برنامه ی خواب خوبی برای یه کنکوری یا دانش آموز پایه نیست؛باید به اندازه بخوابید و ساعت خواب و بیداری شما حول یک ساعت تقریبی باشه مثلا به من بگید که آقای پیری من هر شب بین ساعت 11 تا 12 میخوابم و صبح ها هم 7 بیدار میشم.این رو بهش میگیم رعایت کردنِ کمیت خواب

کیفیت خواب همونطوری که از اسمش پیداست این نکته رو به شما یاد میده که اون ساعتی که میخوابید علاوه بر اینکه به اندازه و کافی هست باید کیفیت هم داشته باشه.

خب آقا ما چیکار کنیم کیفیت خوابمون بره بالا؟خیلی ساده با کسی قبل خواب بحث و مجادله ای نداشته باش و اینکه خواهشا نیم ساعت قبل خوابت اصلا گوشیت رو چک نکن و نه موزیک گوش کن که توی فکر و خیالات بری و نه فضای مجازی برو که هزارتا ورودی و خبر رو وارد ذهنت کنی و ذهنت رو در زمان خواب آشفته کنی.

2 جسم و ذهنت رو قوی کن! از قدیم گفتن عقل سالم در بدن سالم یعنی دانش آموز عزیزی که بهونت شده درس خوندن،بهونه ها رو کنار بزار و ورزش کن چون وقتی بدن سالمی داشته باشی و ورزش کنی؛انرژی و نشاط بیشتری داری و وقتی با انرژی و انگیزه بیشتر سر میز مطالعت حاضر بشی مطمئنا کیفیت در مطالعه هم داری و درس ها رو خیلی عالی یاد میگیری و برای درس خوندنت هم انگیزه داری چون درست رو میفهمی.یا خیلی از داوطلبان کنکور وقتی سر جلسه کنکور یا آزمون آزمایشی(برفرض حضوری بودن)حاضر میشن به درسهای تخصصی و آخر که میرسن اینقدری خسته هستند و بدنشون درد میکنه که اصلا نمی تونن به تست ها جواب بدن چون از قبل تمرین نکردن و آستانه ی خستگیشون رو بالا نبردند(ورزش یکی از راه های بالا بردن آستانه خستگی هست)

بازم از فواید ورزش کردن بگم؟

ولی برعکس این جمله هم صادق هست که بدن سالم در عقل و فکر سالم  وقتی تو دائما باور منفی نسبت به خودت و توانییهات داشته باشی و صبح تا شب تصویر شکست خوردنت در کنکور رو در ذهنت مرور کنی چه انتظاری داری که در زمان مطالعه خیلی سرحال و پر انرژی باشی؟معلومه که وقتی به اینکه تو میتونی موفقیت در کنکور رو بدست بیاری باور نداشته باشی دچار خواب آلودگی در زمان مطالعه میشی.پس باید ایمان 100%داشته باشی که میتونی در کنکور پیروز بشی و باورهات رو + کنی؛چطوری؟

این شعارِ بدن سالم در عقل و افکار سالم یک اصل خیلی مهم برای تغییر باورها و ذهنیت مثبت داشتن رو به ما یاد میده و میگه که باید ورودی های ذهنت رو کنترل کنی و با تکرار ورودی های خوب،باورهات رو به مثبت تغییر بدی.

بیا یه سر به گوشیت بزنیم!!!قفل گوشیت رو باز می کنیم یه سر به تلگرامت می زنیم چند تا کانال خبر فرستادند،فلان جا سیل اومد،بهمان جا زلزله اومد،تقلب در کنکور اتفاق افتاد است،این چه کشوریه که هر دقیقه برق میره؟و . . . اینها رو مطالعه می کنیم.دوستت واست یه موزیک فرستاده اونو پلی می کنیم؛خواننده میخونه که

 این موزیکه که پلی میشه یاد کلی خاطره میفتی(خودت میدونی چی میگم) و توی فکر و خیال غرق میشی.بعد به اینستاگرامت سر میزنیم چند تا خبر هم اونجا میخونیم که فلان بازیگر طلاق گرفت،اون دزدی کرد و . . .

حالا انصافا کلاه خودتو قاضی کن به احساست از 1 تا 20 چه نمره ای میدی؟اصلا احساست خوبه یا بد؟

دیدی که چقدر کنترل ورودی ها ذهن مهمه و تو وظیفه داری که مثل یک سرباز و نگهبان دروازه،مواظب دروازه ی ورودی ذهنت باشی و هر فکری رو به ذهنت راه ندی چون افکار تو باورهای تو رو میسازند و تو طبق باورهات رفتار میکنی و عادت ها و شخصیت تو هم به همین شکل ساخته میشه.اگر هم تا الان حساسیتی روی ورودی های ذهنت نداشتی و فکر میکنی ذهنت رو پر کردی از باورها و افکار منفی هیچ اشکالی نداره،خود خدا هم گفته که هر کار بد رو یه دونه و هر کار خیر رو برای شما ده تا به حساب میارم و با این مثال میخواد به ما بگه که قدرت افکار مثبت خیلی بیشتر هستند و اگه از این به بعد ورودی های مثبت به ذهنت بدی(مثل موسیقی آرامش بخش و مثبت،مطالعه کتاب موفقیت،دیدن فیلم و سریال خوب و کنار گذاشتن کلیپ ها و فیلم های غمگین و منفی و . . .)خیلی سریع باورهات تغییر میکنن و نشونه بودن در مسیر درست و تغییر باورها به سمت مثبت شدن هم احساست هست که حال و احساست عالی میشه.

3 درگیر نشدن با مطلب درسی

بعضی ها وقتی که میخوان مطالعه کنن انگاری دارن رمان میخونن دستشون رو توی جیبشون کردن و هیچ فعالیتی انجام نمیدن که مغزشون رو با اون مطلبه درگیر کنن و تمرکزشون بالا بره و اون مطلب رو یاد بگیرن(تازه رمان خوندن هم خوبه چون در زمان مطالعه رمان اکثر وقتها تصویر سازی میکنیم و این باعث میشه کامل اون مطلب رو درک کنیم ولی برای مطالب درسی بعضی از دانش آموزان اون زحمت رو هم به خودشون نمیدن و انتظار دارند که کامل اون مطلب رو یاد بگیرند و به یادگیری کامل برسند)یا حتی دیده شده بعضی از داوطلبان کنکور و دانش آموزان هنگام دیدن دی وی دی کنکور یا شرکت در کلاس آنلاین کنکور خودشون هیچ فعالیتی انجام نمیدن و فقط مثل یک فیلم سینمایی اون رو نگاه میکنند.

اما اصلا ببینیم حواس پرتی چیه؟مغز ما به صورت خودکار تمایل داره به انجام فعالیت و تمرکز کردن خب؟ حالا یا توی دانش آموز این مغزت رو متمرکز میکنی روی اون مطلب درسیت یا اینکه خودش به موضوعات مختلف فکر میکنه و این فعالیتش رو انجام میده و اینطور میشه که حواس پرت میشی و دچار خواب آلودگی در زمان مطالعه.بنابراین از این به بعد باید زمانی که مطالعه میکنی شش دونگِ حواست جمعِ درس خوندنت باشه و به هر روشی که میتونی با مطلب درگیر بشی(به اصطلاح با مطلب کشتی بگیری)

4 از شرطی شدن کلاسیک به ضرر خودت استفاده نکن!!

احتمالا داستان آزمایش ایوان پاولف با سگِ معروفش رو میدونید ک پاولف اول میاد به سگش غذا میده و میبینه که بزاق سگش ترشح میشه و بعد یه زنگ رو به صدا در میاره و میبینه که سگش هیچ عکس العملی انجام نمیده و بعد پاولف صدای زنگ رو با غذا دادن به سگش همراه میکنه و میبینه که بارهای بعدی همین که زنگ رو به صدا درمیاره بزاق سگش ترشح میشه و اسم این رو میزاره شرطی سازی کلاسیک.اما از همین شرطی سازی کلاسیک میشه استفاده منفی هم داشت که بعضی از دانش آموزان اینکار رو میکنن متاسفانه و باعث افزایش خواب آلودگی در زمان مطالعشون میشن؛چطوری؟ خیلی ها عادت دارند که در رخت خوابشون و در زمان خواب،کتاب غیر درسی مطالعه کنند و این باعث میشه بین مطالعه و خوابیدن یه شرطی سازی اتفاق بیفته و بارهای بعدی حتی طول روز هم که میخوان مطالعه کنند دچار خواب آلودگی میشن.پس از این به بعد این عادت منفی رو کنار بزارید و اگر خواستید مطالعه کنید قبل از خواب و در بیرون از تختتون اینکار رو انجام بدید(نرید مطالعه ی کتاب غیر درسی رو کنار بزاریدااا،نه اصلا چون یه ورودی خیلی عالی برای ذهنتون هست و کلی نکته فوق العاده برای زندگی بهتون یاد میده)

البته با شرطی سازی کلاسیک از نوع مثبتش کلی کار داریم که در آموزش های بعدی بهش میپردازیم؛بله توی این سایت قراره کلی مطلب عالی یاد بگیری چون میخوایم کنکورت رو بتکونیم و به آرزوت برسی.


خب فکر کنم هر آنچه لازم بود در مورد خواب آلودگی در زمان مطالعه رو به شما عزیزان آموزش دادم؛بهت قول میدم آموزشی از این کامل تر و جامع تر پیدا نخواهی کرد به شرطی که تو هم بهم قول بدی که به این نکات فکر کنی و اونها رو توی دفترچت یادداشت کنی و بهشون عمل کنی(اصلا چطوره یه دفترچه تهیه کنی و روش بنویسی مشاوره تحصیلی نیما پیری و هر آنچه یاد گرفتی رو توش بنویسی تا بهشون عمل کنی؟)

مراقب قلبت و آرزویی که توش زندگی میکنه باش رفیق.


اگه دیدی به تنهایی نمیتونی راه موفقیت در کنکور رو بری؛روی کمک من هم میتونی حساب کنی؛اگه شاگرد حرف گوش کنی باشی مطمئن باش بهترین مربیت خواهم بود تا موفقیت دلخواهت رو مالِ خودت کنی

 

 

[button text=”ثبت نام مشاوره ماهیانه” radius=”99″ expand=”true” icon=”icon-checkmark” link=”https://nimapiri.com/sabtenam-moshavere/”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *