روش مطالعه شیمی- سیر تا پیاز روش مطالعه شیمی کنکور
در مقاله امروز میخواهیم با هم همهی آن چیزی که راجع به روش مطالعه شیمی باید یاد بگیریم را یاد بگیریم و بدانیم که چگونه شیمی بخوانیم؟ صحبتمان را از تاثیر شیمی در کنکور شروع میکنیم و بعد سراغ بهترین روش مطالعه شیمی میرویم تا بدانیم که روش خواندن حفظیات شیمی به چه صورت است و روش مطالعه مسائل شیمی به چه صورت؟
در انتها هم اگر شروع از صفری هستید به روش خواندن شیمی کنکور از صفر خواهیم پرداخت
من نیما پیری هستم و این نوید را به شما میدهم که اگر نکات گفته شده در این مقاله را با دقت مطالعه کنید؛در انتهای مقاله شما
- بهترین منابع شیمی کنکور را بلدید
- بهترین روش مطالعه شیمی را میدانید
- جواب سوال چگونه شیمی را مرور کنیم را میدانید
تاثیر شیمی در کنکور
درس شیمی یکی از دروس مهم کنکور تجربی و کنکور ریاضی هست؛ و درسی تعیین کننده برای کنکور تجربی و کنکور ریاضی
تاثیر شیمی در کنکور تجربی
بعد از زیست کنکوئر در کنکور تجربی مهم ترین درس، درس شیمی استاز نظر ضریب درس شیمی در کنکور نظام جدید
تاثیر شیمی در کنکور ریاضی
تاثیر شیمی در کنکور ریاضی از آن جهت زیاد است که خیلی از داوطلبین کنکور ریاضی آنچنان که باید برای مطالعه و تست زنی شیمی وقت نمی گذارند و اگر شما به اندازهی کافی بر روی این درس مسلط باشید میتوانید با بدست آوردن یک درصد مناسب از خیلی از رقبای خود جلو بیفتید
قبل از اینکه سراغ روش مطالعه شیمی برویم بهتر است منبع کمک آموزشی مناسبی را داخل کولهای که برای طی کردن این مسیر آماده کردیم بگذاریم.
بهترین منابع شیمی کنکور
قسمت بهترین منابع شیمی کنکور را به چند قسمت تقسیم میکنیم و با دسته بندیهای مختلف پیش میرویم تا شما عزیزان بدانید که منبع مناسب شما چیست
بهترین منابع شیمی برای کنکوری
اگر نخواهید سر خود را بیخودی شلوغ کنید به نظرم بین دو کتاب
- شیمی پایه به پایه مبتکران
- شیمی پایه به پایه خیلی سبز
یکی را انتخاب کنید.
کتابهای پایه به پایه مبتکران:
میتوانیم بگوییم کامل ترین منبع کمک آموزشی شیمی همین کتاب مبتکران است که هم درسنامهی مفصلی دارد و هم تستهای متنوع و کامل
اما واقعیتی که وجود دارد این است که این کامل بودن کتاب مبتکران شیمی مثل شمشیر دولبه عمل کرده و اگر شما تایم کافی برای مطالعه نداشته باشید خیلی نمیتواند به شما کمک کند( چون کتابهای تک جلدی مبتکران برای هر پایه حدود700 صفحه است! )
این کتاب بیشتر برای دانش آموزان پایه توصیه میشود.
کتابهای پایه به پایه خیلی سبز:
مانند کتابهای مبتکران کتاب خیلی سبز شیمی نیز ابتدا تستهای هر مبحث را آورده و بعد در کنار پاسخهای تشریحی درسنامه نیز قرار دارد که کتاب خیلی سبز شیمی را به یکی از بهترین و مفیدترین منابع شیمی کنکور تبدیل میکند.
در کنار کتابهای پایه به پایه خیلی سبز شیمی کتاب خیلی سبز جامع شیمی هم وجود دارد که اگر در زمان کم میخواهید مطالب شیمی را یاد بگیرید و به اصطلاح به دنبال روش خواندن شیمی کنکور از صفر هستید خیلی میتواند به شما کمک کند.
بهترین منابع شیمی یازدهم تجربی
فرقی نمیکند داوطلب کنکور تجربی باشید یا ریاضی؛ همان دو منبع شیمی خیلی سبز و مبتکران شیمی میتواند برای شما بهترین منبع باش
انتخاب بین این دو با خودتان؛ ببینید با کدام یکی از این کتابها ارتباط برقرار میکنید.
بهترین منابع شیمی دهم تجربی
همانند منابع شیمی یازدهم برای پایه دهم در درس شیمی میتوانید از خیل سبز یا مبتکران استفاده کنید و از همین الان مفاهیم شیمی را کامل یاد بگیرید تا در پایههای بعدی خیلی قویتر ظاهر شوید.
اینکه در توضیح کتاب پایه به پایه مبتکران گفتیم که حجم این کتاب برای سال کنکور مقداری زیاد است و به دردِ دانش آموزان پایه میخورد اینجا کاربرد دارد.
بهترین کتاب شیمی برای جمع بندی
برای اینکه جمع بندی خوبی بر روی درس شیمی داشته باشید و بتوانید در ایام جمع بندی هم تسلط و درصدهای خود را ارتقاء دهید از کتابهای آزمون محور استفاده کنید؛ چون این کتابها که به عنوان منبع سطح دوم محسوب میشوند( یعنی زمانی کاربرد دارند که شما منبع اول خود را به خوبی کار کرده باشید و تسلط خوبی به طور مثال در درس شیمی داشته باشید )
این کتابها هم تسلط شما را بالاتر میبرند و هم اینکه شما میتوانید با آزمونهای زیادی که در این کتاب حل میکنید مهارت مدیریت آزمون خود را تقویت کنید.
- فصل آزمون خیلی سبز
- موج آزمون نشر الگو
که هر دوی این کتابها با آزمونهای مبحثی، فصل به فصل و جامعی که دارند جزء بهترین منابع شیمی کنکور هستند.
اما اگر نیاز به منبع جمع بندی داشتید که هم تست و هم درسنامه داشته باشد می توانید از کتاب فیل شیمی یا جمع بندی خیلی سبز استفاده کنید.
بهترین استاد شیمی کنکور
قبل از آنکه به این موضوع بپردازیم که بهترین دبیر شیمی کنکور کیست؟ بهتر است به یک سوال مهم جواب دهیم
آیا من نیاز به استفاده از کلاس/دی وی دی برای شیمی دارم؟
واقعیت این است که جواب این سوال را خود شما بهتر از فرد دیگری میدانید؛ اگر با کتابهای معرفی شده در بالا نتوانستید شیمی کنکور را بفهمید و در تست زنی هم مشکل جدی داشتید یا با اینکه نحوه خواندن شیمی را درست انتخاب کردید اما در آزمونها به نتیجهی دلخواه نرسیدید میتوانیم بگوییم که بله به احتمال زیاد شما به منابع آموزشی دیگری علاوه بر کتاب کمک آموزشی نیاز دارید.
بهترین اساتید شیمی کنکور( این اسامی فقط یک پیشنهاد است و نه تبلیغ یا اینکه بگویم فقط این اساتید خوب هستند و مابقی نه )
- استاد بابایی
- استاد مرادی
- استاد باباجانی
- استاد بهمن بازرگان
- استاد امید و محمدرضا مصلایی
- و هر استادی که شما میتوانید با روش تدریس آن ارتباط برقرار کنید
روش مطالعه شیمی برای کنکور|نحوه مطالعه شیمی
همانطوری که راجع به تاثیر شیمی در کنکور گفتیم،گفتیم که شیمی چقدر مهم است و رسیدن به درصد بالا در این درس چقدر میتواند رتبهی شما را بهتر کند
بنابراین باید شما بهترین روش مطالعه شیمی را بدانید و در زمان مطالعه پیاده کنید تا به درصدهای بالا برسید
برای این کار قدم به قدم با هم پیش میرویم تا به جواب سوال چگونه شیمی بخوانیم برسید
قدم اول: مطالعه درسنامه کتاب کمک آموزشی
کتاب کمک آموزشی مطالب کتاب درسی را بهتر و شیواتر توضیح داده و تمام ابهامات را برای شما عزیزان برطرف کرده است؛ پس بهتر است که سراغ این منابع شیمی کنکور بروید و با دقت مطالعه کنید.
دقت کنید که منظور از مطالعهی با دقت همراه با وسواس زیاد و برگشت به عقب نیست
منظور این است که سعی کنید با تمرکز بالا مطالب را بخوانید و رد شوید و بعد از مطالعه تست زنی را شروع کنید.
قدم دوم: حل تست آموزشی
در پست آموزش تست زنی برای کنکور هم خدمت شما عزیزانم عرض کردم که اگر شما خصوصا برای درس های مفهومی و مسئلهای مثل شیمی هرچقدر هم با تمرکز درسنامه را بخوانید اما به اندازهی کافی تست حل نکنید نمی توانید به تسلط بالا برسید.
آزمون آزمایشی یا کنکوری که شما میخواهید شرکت کنید یک آزمون تستی است بنابراین باید با زبانِ خودش با آن برخورد کنید و بعد از مطالعهی درسنامه از مطالعهی درسنامه دل بکنید و به مقدار کافی تست کار کنید تا کاملا مسلط شوید.
آقای پیری شما کی میگید از درسنامه خوندن دل بکنید و با حل تست بیشتر تسلط خودتون رو بالاتر ببرید اگر من توی حل تست ها مشکل داشتم چی؟
تست آموزشی اسمش با خودش است؛ تستی که برای آموزش دیدن استفاده میشود،تستی که به شما کمک میکند اگر نکتهای را در خواندن درسنامه نادیده گرفتید بتوانید الان یاد بگیرید
بنابراین در نحوه مطالعه شیمی در دام این تلهی ذهنتان گیر نیفتید که بیاید و کاری کند که به بهانهی یادگیری شیمی تمام وقتتان را بر روی مطالعهی درسنامه بگذارید و از حل تست غافل شوید.
قدم سوم: در این مرحله که به تسلط نسبی رسیدید میتوانید سراغ متن کتاب درسی هم بروید و حفظیات شیمی را مرور کنید.
در قدم های بعدی بعد از اینکه مسلط شدید و فهمیدید این فصل شیمی میخواهد چه بگوید و لپِ مطلب چیست میتوانید تست زماندار شیمی هم حل کنید.
روش خواندن حفظیات شیمی
رعایت نکات زیر میتواند شما را به غول حفظیات شیمی یا همان مفاهیم شیمی تبدیل کند.
1 مفهومی بخوان: مفهومی خواندن شیمی یعنی اینکه آن مطلب را به معنای واقعی یاد بگیرید نه اینکه حفظ کنید
زمانی میتوانید بگویید که مفاهیم شیمی را یاد گرفتید که بتوانید با زبان ساده برای فرد دیگری آن مطلب شیمی را توضیح دهید.
2 پیش نیازها را رعایت کن: مثلا در پایه دوازدهم از اسید و باز و انحلال مواد در یکدگر صحبت میشود؛ خب تا زمانی که شما ندانید حلال چیست؟ حل شونده چیست؟ نمیتوانید این مطلب را بفهمید.
یا وقتی از اسید و بازها نام برده میشود شما باید فرمول نویسی آنها و معادلات واکنش آنها را بلد باشید. با این روش خیلی راحت میتوانید به تستهای ترکیبی شیمی هم جواب دهید.
3 مرور زیاد: حفظیات شیمی یا همان مفاهیم شیمی نیاز به تکرار و مرور زیاد دارد و مزیتی هم که حفظیات شیمی به نسبت مسائل شیمی دارند این است که یادگیری آنها سریعتر اتفاق میافتد.
اما خب از آن طرف ماجرا حفظیات شیمی نیاز به مرور همیشگی دارند (مثلا شیمی آلی) چون به دلیل فرار بودن آنها امکان فراموشی این مطالب زیاد است؛ بنابراین مرور حفظیات شیمی را در برنامهریزی خود حتما لحاظ کنید.
روش مطالعه مسائل شیمی
مسلط شدن شما بر روی مسائل شیمی ممکن است مقدار بیشتری زمان از شما بگیرد و برای تسلط بر مسائل شیمی باید کمی صبور باشید.
کلا مسائل چه مسائل شیمی باشد و چه مسائل ریاضی و فیزیک و . . . شاید یادگیری آنها مقداری سخت تر و چالش برانگیزتر باشد اما از آن طرف ماجرا خوبی که مسائل به خصوص مسائل شیمی کنکور دارد این است که زمانی که شما یادشان بگیرید دیگر به راحتی فراموشتان نمی شود.
برای تسلط کامل بر روی مسائل شیمی تا میتوانید تست حل کنید و به درستی تحلیلشان کنید.
تستهایی که به نظر شما خوب و ایده دار هستند را علامتگذاری کنید تا با مرور و حل مجدد آنها نکاتشان را به حافظهی بلند مدتتان بسپارید.
چرا دانش آموزان در مسائل شیمی مشکل دارند؟
به دلایل زیر دانش آموزان در مسائل شیمی مشکل دارند
- تسلط نداشتن بر روی مفاهیم شیمی
- ضعف در محاسبات ریاضی
- ضعف در استوکیومتری
- حل نکردن تست به اندازه کافی
- حل نکردن تستها و مثالهای کلاس/دی وی دی
بنابراین اگر شما هم در مسائل شیمی مشکل دارید؛ اگر این اشتباهات را مرتکب نشوید مطمئن باشید که درصد شیمی شما رشد میکند.
چند نکته تکمیلی راجع به روش مطالعه شیمی
- اگر درصد شما خیلی پایین است به احتمال زیاد نیاز به آموزش دیدن دارید(با استفاده از کتاب کمک آموزشی، کلاس و . . .)
- اگر درصد شما متوسط است باید حل تست بیشتر داشته باشید
- اگر به دنبال درصدهای بالا هستید بعد از این مراحل حل تستهای سختتر و ترکیبی فراموش نشود.
- از حل تستهای زماندار و آزمونی غافل نشوید.
برای حل تست زماندار و آزمونی اگر کتاب آموزشی شما مبتکران یا خیلی سبز است؛ در خیلی سبز شیمی میتوانید تستهای از هر دری سخنی و در مبتکران شیمی تستهای چهار موضوعی را حل و بررسی کنید.
در کنار این منابع، برای افزایش درصدتان در شیمی کنکور و به چالش کشیدن خودتان بعد از اینکه تستهای کتابتان را به خوبی کار کردید میتوانید سراغ تستهای آزمونهای آزمایشی نیز بروید.
چگونه شیمی را مرور کنیم؟
برای انجام مرور شیمی کنکور کافی است که مباحث شیمی را به 2 دسته تقسیم کنید و هر کدام را با روش خودش مرور کنید تا مطالب در حافظهی بلند مدت شما تثبیت شود
حفظیات شیمی( مفاهیم ): برای مرورشان بهتر است مجددا مطالب درسنامه یا جزوهی خود را مرور کنید.البته در زمان کوتاهتر
یادتان باشد هربار مروری انجام دهید باید از زمان ابتدایی خواندن آن مطلب زمانش کوتاه تر باشد.
مسائل شیمی: برای این مورد از استراتژی بازگشت از تست به درسنامه استفاده کنید.
یعنی ابتدا برای مرور مسائل شیمی سراغ حل تست بروید و اگر دیدید که در جوابدهی به تستها به مشکل برخوردید به درسنامه برگردید و نکتهی مربوط به آن تست را مرور کنید.
با این روش هم تست کار کردهاید و هم نقاط ضعف خود را پوشش دادهاید.
روش خلاصه نویسی شیمی کنکور
جمع بندی روش مطالعه شیمی
- منبع متناسب با سطح خودتان انتخاب کنید.
- اگر در شیمی خیلی ضعیف بودید به سراغ کلاسهای شیمی بروید؛ در غیر این صورت با کتاب هم میتوانید درصد خوبی بدست بیاورید.
- حفظیات شیمی را زیاد مرور کنید.
- برای تسلط بر مسائل شیمی تستهای زیاد و تالیفی کار کنید.
- در خلاصه نویسی شیمی کنکور نکات گفته شده را رعایت کنید.