سبد خرید شما خالی است.

روش مطالعه دروس کنکور-2

به نام خداوند مهربان
در پست قبلی با موضوع روش مطالعه دروس کنکور-1 گفتیم که برای دستیابی به روش مطالعه دروس کنکور به صورت اصولی و درست باید این درس ها یا بهتر بگویم مباحث کنکور را به دو دسته

  1. توصیفی
  2. تحلیلی

تقسیم کنیم.

نکته جهت یادآوری:در روش مطالعه دروس کنکور چهارچوب و قالب کلی یکسان هست و در جزئیات مقداری تفاوت دیده میشود و این موضوع هیچ گونه اشکالی ندارد چون بعضا دیده شده که بعضی از مدرسین کنکور برای یک درس یکسان مانند عربی کنکور روش تدریس متفاوتی دارند و این قضیه اشکالی ندارد و شما عزیزان نباید در این مورد وسواس زیادی به خرج بدهید چون ممکن است یک مشاور تحصیلی برای مطالعه کردن درس زیست شناسی ترتیب زیر را به شما پیشنهاد بدهد.

  1. مطالعه درسنامه کتاب تست (یا جزوه معلم یا دیدن دی وی دی کنکور)
  2. حل تست های آموزشی و زماندار برای مطلب مطالعه شده
  3. مطالعه متن کتاب درسی و تطبیق نکات درسنامه کتاب تست با متن کتاب درسی زیست

خب ترتیب پیشنهادی مشاور تحصیلی را به طور مثال دیدیم اما ممکن است معلم شما این ترتیب را مقداری جابجا کند و این اشکالی ندارد چون ممکن است معلم شما با توجه به شناختی که از شما دارد این پیشنهاد را داشته باشد.آن چیزی که مهم است این است که شما به عمق مطلب و به یادگیری کامل دست پیدا کنید.

مباحث تحلیلی
1 به چه مباحثی می گوییم مباحث تحلیلی ؟ مباحث تحلیلی همانطوری که از نام آنها پیداست نیاز به تحلیل و بررسی بیبشتری دارند و اگر بخواهم خودمانی بگویم باید بگویم که یادگیری این مباحث نسبت به مباحث توصیفی کنکور دیرتر اتفاق می افتد اما در مقابل این ویژگی،حُسنی که دارند این است که وقتی بتوانید این مباحث را یاد بگیرید و در آنها مسلط بشوید به این زودی فراموششان نخواهید کرد.ویژگی دیگر مباحث تحلیلی این است که اگر صرفا متن کتاب درسی برای این مباحث مطالعه شود شاید نتوانید به عمق مطلب برسید و به تست های آن پاسخ درست بدهید و برای یادگیری این مباحث(که اتفاقا خیلی از داوطلبان کنکور با همین مبحث مشکل دارند) ممکن است نیاز به دیدن دی وی دی کنکور یا شرکت در کلاس کنکور باشد و به تنهایی نتوانید این مباحث را یاد بگیرید(البته تاکید میکنم که اگر خودتان به تنهایی نتوانستید یاد بگیرید سراغ استفاده از امکاناتی همچون دی وی دی یا کلاس کنکور بروید نه مثل بعضی از دانش آموزان که اصلا نیازی به استفاده از این امکانات ندارند اما برای همه ی درسهای خودشان کلاس ثبت نام کرده اند یا دی وی دی تهیه کرده اند)

نمونه ی مباحث تحلیلی

2 برای تسلط بر مباحث توصیفی چه کاری انجام دهیم؟ اینجا لازم هست که چند نکته بسیار مهم و بنیادین را درباره ی مباحث تحلیلی به شما آموزش دهم.

1 در مباحث تحلیلی کنکور اگر شما 10 کتاب کمک آموزشی و درسنامه هم داشته باشید بالاخره یک نکته ای را پیدا خواهید کرد که در داخل درسنامه به آن اشاره نشده و شما این نکته را لا به لای تست ها پیدا کرده اید یا اینکه شما در این مباحث هرچقدر هم دی وی دی ببینید و جزوه مطالعه کنید تا زمانی که خودتان دست به قلم نشوید و سراغ حل تست و تمرین نروید نمی توانید به تسلط بالا برسید.

2 طبق آموزش تست زنی گفتیم که بعضی از داوطلبان به غلط فکر می کنند که فقط با مطالعه ی درسنامه یا جزوه به تسلط بالا می رسند و می گویند که من مطالعه می کنم و وقتی کاملا این مبحث را یادگرفتم آن وقت سراغ حل تست میروم که تست های من غلط نباشد؛درصورتی که این روش برای مطالعه ی دروس و تست زنی کاملا اشتباه است؛شما زمانی می توانید به تسلط بالا برسید که حتما بلافاصله بعد از یک مطالعه اجمالی سراغ حل تست های کتابتان بروید چون مطالعه ی درسنامه و حل تست مکمل همدیگر هستند؛مانند آشپزی که تا خودش تلاش نکند و دست به کفگیر و ملاقه نزند نمی تواند آشپزی را خیلی خوب یاد بگیرد یا مانند فردی که برای اینکه رانندگی را یاد بگیرد می داند که باید پشتِ فرمان بنشیند و در عمل اموخته هایش را پیاد کند.

3 در پست چرا تراز آزمونت کم می شود؟ گفتیم که دلیل اینکه تراز آزمون آزمایشی خیلی از داوطلبان زیاد نمی شود به این دلیلی است که تعداد تست بالایی حل نمی کنند؛مطمئن باشید که اگر شما بتوانید تعداد تستی که در روز یا هفته تحلیل و بررسی می کنید را افزایش دهید می توانید به تراز و درصد بالا برسید چون در واقع دارید با زبان آزمونتان با ان برخورد می کنید(چه در آزمونهای آزمایشی اگر ثبت نام کرده باشید و چه در آزمونهایی که از خودتان در منزل می گیرید)

3 مرور مباحث تحلیلی با چه روشی انجام شود؟من مجددا روی اهمیت مرور در سال کنکور یا سالهای پایه تاکید می کنم که واقعا موضوع مرور مطالب درسی موضوع مهمی است که فقط آنرا نادیده گرفته یا به درستی و در زمان درست انرا انجام نداده اند درک می کنند که نادیده گرفت این موضوع چقدر می تواند آسیب زا باشد.

برای مرور مطالب درسی باید به دو سوال اساسی پاسخ داد

    1.  چه زمانی مطالب را مرور کنیم؟
    2. با چه روشی این مطالب را مرور کنیم؟

جواب 1  در مورد مرور مطالب درسی پیشنهادهای زیادی وجود دارد و مثلا خیلی از شما نام مرور ابینگهاوس را شنیده اید که مثلا می گوید شما بعد از 1 روز،3 روز،1هفته و . . . مرور مباحث توصیفی را انجام دهید اما واقعیتی که وجود دارد این است که این تقسیم بندی ها و این روش با کنکور سازگار نیست بنابراین شما برای زمان مرور مطالب درسی دو زمان را رعایت کنید

  1. مرور آخر شب که بعد از جمع کردن و مطالعه برنامه روزانه خود تایم محدودی را به مرور همان مطالبی که مطالعه کردید اختصاص بدهید
  2. مرور آخر هفته که شما از شنبه تا پنج شنبه مطالعه می کنید و جمعه را به مرور و تکرار مطالب مطالعه شده اختصاص می دهید

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که من در طول هفته کلی مطلب درسی میخونم،چطور این همه مطلب رو در یک روز مرور کنم؟ جواب این است که برای مرور مطالب درسی نباید وسواس زیادی به خرج داد اگر میبینید که برای مرور این مطالب با مشکل مواجه می شوید احتمالا درگیر آفت های مطالعه همچون وسواس در مطالعه یا کند خوانی هستید که باید آنرا برطرف کنید؛البته هر بار که شما یک مطلبی را مرور می کنید چون شما مسلط می شوید مرور آن زمان کمتری از شما می گیرد بنابراین نگران حجم نباشید و سعی کنید مرور این مطالب را مقدراری سریعتر انجام دهید.

جواب 2 برای رسیدن به روش مرور مباحث تحلیلی شما باید بدانید که مرور این مباحث با حل و بررسی تست اتفاق می افتد.یعنی شما برای بار اول وقتی که میخواهید یک مطلب تحلیلی مانند احتمال ریاضی،مفاهیم شیمی،مفاهیم زیست کنکور،قواعد عربی،گرامر زبان انگلیسی و . . .درسنامه(یا جزوه و دی وی دی)را مطالعه می کنید و به اندازه ی کافی برای آن تست حل می کنید(برای اینکه بدانید آیا باید همه ی تست های کتاب تست خود را در یک جلسه مطالعاتی حل کنید یا نه به مطلب آموزش تست زنی کنکور مراجعه کنید) بعد از حل تست و در بازه های مرور آن مباحث تحلیلی کنکور دیگر به سراغ مطالعه درسنامه نمی روید و مرور این مباحث را با حل تست از تست هایی که قبلا آنها را کار نکرده اید انجام می دهید.

آقای پیری اگر من برای مرور مباحث تحلیل سراغ حل تست رفتم و دیدم که نمیتونم به بعضی از تست ها جواب بدم چی؟ باز هم به شما توصیه میکنم که برای مرور این مباحث به سراغ حل تست بروید و با اینکار به خود کمک کنید تا به عمق مطلب و فهم کامل برسید؛اما اگر درجواب دادن به تست ها با مشکل مواجه شدید از تکنیک برگشت از تست به سمت درسنامه استفاده کنید؛فرض کنید منِ داوطلب کنکور میخواهم مرور مبحثی مانند مسائل شیمی را انجام دهم؛سراغ تست های کتابم میروم و در جواب تست2 دچار مشکل میشوم،از تکنیک بالا استفاده میکنم و از تست 2 به سمت درسنامه برمیگردم و فقط نکته ای که مربوط به حلِ تست دوم هست را مطالعه میکنم با این روش هم به تسلط بالا میرسم و آن مبحث را با روش درستی مرور میکنم و هم وسواس در مطالعه ام را کم میکنم.

برای دسترسی به اطلاعات بیشتر راجع به مرور به کارگاه مرور دروس کنکور مراجعه کنید.


امیدوارم که از مقالات روش مطالعه دروس کنکور لذت برده باشید. آدرس سایت را در مرورگر خود ذخیره کنید وهرچند روز یکبار به سایت سر بزنید تا بتوانید از محتواهای جدید استفاده کنید.موفق باشید.


 

 

یک نظر

  • ناشناس گفت:

    خیلی خیلی ممنون اقای پیری عزیز.واقعا مفید بود

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *