سبد خرید شما خالی است.

روش مطالعه دروس کنکور-1

به نام خداوند مهربان

 یکی از سوالات رایجی که خیلی از دانش آموزان و داوطلبان کنکور می پرسند این است که روش مطالعه دروس کنکور به چه صورتی است؟به چه نحوی درس ها را مطالعه کنیم تا مطالعه ما بیشترین بازدهی را داشته باشد ؟ و . . .

اصل اول :در روش مطالعه دروس کنکور چهارچوب و قالب کلی یکسان هست و در جزئیات مقداری تفاوت دیده میشود و این موضوع هیچ گونه اشکالی ندارد چون بعضا دیده شده که بعضی از مدرسین کنکور برای یک درس یکسان مانند عربی کنکور روش تدریس متفاوتی دارند و این قضیه اشکالی ندارد و شما عزیزان نباید در این مورد وسواس زیادی به خرج بدهید چون ممکن است یک مشاور تحصیلی برای مطالعه کردن درس زیست شناسی ترتیب زیر را به شما پیشنهاد بدهد.

  1. مطالعه درسنامه کتاب تست (یا جزوه معلم یا دیدن دی وی دی کنکور)
  2. حل تست های آموزشی و زماندار برای مطلب مطالعه شده
  3. مطالعه متن کتاب درسی و تطبیق نکات درسنامه کتاب تست با متن کتاب درسی زیست

خب ترتیب پیشنهادی مشاور تحصیلی را به طور مثال دیدیم اما ممکن است معلم شما این ترتیب را مقداری جابجا کند و این اشکالی ندارد چون ممکن است معلم شما با توجه به شناختی که از شما دارد این پیشنهاد را داشته باشد.آن چیزی که مهم است این است که شما به عمق مطلب و به یادگیری کامل دست پیدا کنید.

اصل دوم :برای اینکه روش مطالعه دروس کنکور را پیدا کنیم باید مباحث کنکور را به دو دسته تقسیم  کنیم

  1. مباحث توصیفی
  2. مباحث تحلیلی

 نکته :چرا می گوییم مباحث و چرا درس ها را به دو قسمت توصیفی و تحلیلی تقسیم نمی کنیم؟ یکی از باورهای غلطی که اتفاقا رایج نیز هست این است که می گویند دروس عمومی (در هر سه رشته ریاضی،تجربی و انسانی) حفظی و توصیفی هستند و دروس اختصاصی تحلیلی؛در صورتی که طبق کنکورهای سالهای گذشته هر ساله سوالات کنکور به سمت هرچه تحلیلی تر شدن پیش می رود و نمی شود طبق یک دسته بندی تمام دروس عمومی کنکور را توصیفی محسوب کرد؛به همین دلیل ما می گوییم مباحث توصیفی و تحلیلی.بگذارید با مثال این قضیه را جا بیندازم مثلا درسی مثل عربی کنکور جزء دروس عمومی کنکور محسوب می شود اما نمی توان گفت که چون این درس عمومی است پس حتما توصیفی و حفظی است؛اتفاقا برعکس عربی کنکور کاملا تحلیلی است و برای رسیدن به عمق مطلب باید صبور بود و تمرین و تست زیادی را کار کرد.

در این مقاله به روش مطالعه و مرور مباحث توصیفی میپردازیم و در مقالعه بعد به روش مطالعه مباحث تحلیلی کنکور.

مباحث توصیفی

1 به چه مباحثی می گوییم توصیفی؟مباحث توصیفی کنکور مباحث و بخش هایی هستند که اگر شما فقط متن کتاب درسی یا جزوه ای را مطالعه کنید می توانید به اکثر تست های آن قسمت جواب درست بدهید و تسلط بر روی این مباحث زمان زیادی از شما نمی گیرد یا یادگیری مباحث توصیفی کنکور پیچیدگی خاصی ندارد(اگه بخوام خیلی ساده مباحث توصیفی رو تعریف کنم کسی که داره این مطالب رو میخونه نمیگه خیلی سخت و پیچیدست و من نمیفهمم این قسمت از درسم چی میگه)

نمونه

 

2 برای تسلط بر مباحث توصیفی چه کاری انجام دهیم؟برای مسلط شدن بر مباحث توصیفی و حفظی کنکور باید بدانید که این مباحث نسبت به مباحث تحلیلی و مفمومی ترِ کنکور زودتر یاد گرفته می شوند و البته زودتر هم فراموش می شوند.بنابراین شما باید در برنامه ریزی های خود با تقسیم کردن این مباحث به قسمت های کوچک تر و تکرار و مرور بیشتر این مطالب می توانید به تسلط بالایی برسید؛مثلا بهتر است برای مسلط شدن بر روی لغات ادبیات،مطالعه ی آنها را در کل هفته پخش کنید و خرد خرد آنها را مطالعه و مرور کنید.

3 مرور مباحث توصیفی با چه روشی انجام شود؟مسئله ی مرور دروس کنکور مسئله ی بسیار مهمی است که متاسفانه بعضی از داوطلبان و حتی پشت کنکوری ها آن را آنچنان که باید مهم نمی شمارند و برای جواب دادن به تست های آزمونهای آزمایشی یا کنکور دچار مشکل می شوند چون نتوانسته اند به تسلط بالایی برسند؛همانطوری که در بالا ذکر کردم چون مباحث توصیفی همانطوری که از اسمشان پیداست ماهیتی توصیفی و حفظی دارند باید مرور این مباحث نیز جدی گرفته شود تا فراموشی اتفاق نیفتد و مطالب وارد حافظه بلند مدت شما بشوند.اما برای مرور مطالب درسی باید به دو سوال اساسی پاسخ داد

    1.  چه زمانی مطالب را مرور کنیم؟
    2. با چه روشی این مطالب را مرور کنیم؟

 جواب 1  در مورد مرور مطالب درسی پیشنهادهای زیادی وجود دارد و مثلا خیلی از شما نام مرور ابینگهاوس را شنیده اید که مثلا می گوید شما بعد از 1 روز،3 روز،1هفته و . . . مرور مباحث توصیفی را انجام دهید اما واقعیتی که وجود دارد این است که این تقسیم بندی ها و این روش با کنکور سازگار نیست بنابراین شما برای زمان مرور مطالب درسی دو زمان را رعایت کنید

  1. مرور آخر شب که بعد از جمع کردن و مطالعه برنامه روزانه خود تایم محدودی را به مرور همان مطالبی که مطالعه کردید اختصاص بدهید
  2. مرور آخر هفته که شما از شنبه تا پنج شنبه مطالعه می کنید و جمعه را به مرور و تکرار مطالب مطالعه شده اختصاص می دهید

ممکن است که این سوال برای شما پیش بیاید که من در طول هفته کلی مطلب درسی میخونم،چطور این همه مطلب رو در یک روز مرور کنم؟ جواب این است که برای مرور مطالب درسی نباید وسواس زیادی به خرج داد اگر میبینید که برای مرور این مطالب با مشکل مواجه می شوید احتمالا درگیر آفت های مطالعه همچون وسواس در مطالعه یا کند خوانی هستید که باید آنرا برطرف کنید؛البته هر بار که شما یک مطلبی را مرور می کنید چون شما مسلط می شوید مرور آن زمان کمتری از شما می گیرد بنابراین نگران حجم نباشید و سعی کنید مرور این مطالب را مقدراری سریعتر انجام دهید.

جواب 2  در پست بعدی روش مرور مباحث تحلیلی را توضیح خواهم داد اما برای جوابگویی به سوال دوم و رسیدن به روش مرور مباحث توصیفی شما باید بدانید که مرور مباحث توصیفی و حفظی با خود درسنامه یا جزوه اتفاق می افتد.یعنی شما برای بار اول وقتی که می خواهید مثلا متن دین و زندگی را یادبگیرید سراغ مطالعه درسنامه یا جزوه می روید و در مرحله مرور آن مطلب نیز مجددا سراغ همان درسنامه و جزوه بروید و آن را مرور کنید(البته در زمان کمتر و با سرعت مطالعه بیشتر)

برای دسترسی به اطلاعات بیشتر راجع به مرور به کارگاه مرور دروس کنکور مراجعه کنید.


خب موضوع دیگری باقی نمی ماند(البته منتظر قسمت دوم این مقاله یعنی مقاله روش مطالعه دروس کنکور-2 باشید)

امیدوارم که از مطالعه این مقاله کنکوری لذت برده باشید؛منتظر مقاله ها و پادکست های بعدی باشید؛فعلا خدانگهدار شما عزیزان.


با ثبت نام در مشاوره خصوصی موفقیت خود را کنکور1401/ 1402 تضمین کنید
✅ برنامه ریزی
✅ جلسه مشاوره
✅ جلسه پیگیری
✅ چکینگ و گزارش شبانه


اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام
https://nimapiri.com/sabtenam-moshavere/


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *