سبد خرید شما خالی است.

نکات شروع از مهر برای کنکور و شروع سال تحصیلی

به نام خداوند مهربان

نمیدانم حستان نسبت به اول مهر و شروع سال تحصیلی یا شروع مدارس چیست و جزء آن دسته از دانش آموزانی هستید که با رسیدن ماه مهر و شروع جدی کنکور1401 خوشحال می شوید و عاشق درس و کتابهایتان هستید؟ یا آن دسته از دانش آموزانی هستید که تا همینکه مدارس شروع شد به دوستان خود در فضای واقعی و مجازی بارها حس بدتان نسبت به این ایام را گوشزد کردید؟

نمیخواهم نصیحت کنم ولی میخواهم بگویم که جزء هر دسته از دانش آموزان باشید کنکور و آزمون آزمایشی مسیر خودشان را می روند و این سازمان سنجش و موسسات برگزار کننده آزمونهای آزمایشی نیستند که باید خودشان را با دانش آموزان تطبیق بدهند،بلکه این دانش آموزان هستند که باید خودتشان را با قاعده و قانون موفقیت در کنکور و آزمون آزمایشی تطبیق بدهند.به همین خاطر شما باید با رعایت نکات مشاوره تحصیلی و پیاده کردن آنها در عمل بتوانید از این ماه مهر نهایت استفاده را ببرید.

فرقی نمی کند که دانش آموز پایه هستید،داوطلب کنکور یا پشت کنکوری و یا حتی فرقی نمی کند که استارت مطالعه خود را از تابستان زده اید یا نقطه ی شروع مطالعه ی خود را از الان می دانید باز هم فرقی نمی کند؛مقاله کنکوری امروز برای همه ی شما عزیزان کاربردی است.

قبل از هر موضع دیگری به این سوال متداول دانش آموزان پاسخ دهیم که می گویند آیا میشه از مهرماه استارت زد و در کنکور موفق شد؟

برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای باید به توانایی های خودتان اطمینان داشته باشید و باور داشته باشید که می توانید موفق شوید و من می خواهم به شما بگویم که شما لایق رسیدن به موفقیت در کنکور و کسب رتبه دلخواه هستید و خداوند اگر آرزویی را در دل شما کاشته مطمئن باشید که توانایی رسیدن به آن را  از قبل در وجود شما قرار داده است؛باورهای محدود کننده ای همچون((هر فرد موفقی در کنکور دارای هوش و استعداد خاصی بوده است)) یا(هر رتبه ی برتری در کنکور امکانات خاصی داشته است تا توانسته است به این موفقیت برسد) و. .  . را از ذهنتان حذف کنید مطمئن باشید که شما توانایی قبولی در رشته ی دانشگاهی دلخواهتان را دارید و حتی اگر فردی را پیدا کنید که بگویید این فرد هوش و استعداد خاصی دارد ولی آن داوطلب کنکور برای رسیدن به موفقیت در کنکور به صورت پیوسته و مستمر مطالعه نکند یا اصول موفقیت در کنکور را رعایت نکند مطمئن باشید که نمی تواند به موفقیت خاصی برسد،بنابراین رسیدن به رتبه دلخواه نیازمند تلاش زیاد و مسئولیت پذیری است و حتی اگر تا الان نیز مطالعه ی خود را برای کنکور1401 شروع نکرده اید باید از این زمان به بعد جبران کنید.

جبران کردن یعنی:

  • داشتن ساعت مطالعه ی بالاتر که بتوانید حجم بیشتری از مطالب درسی را جمع کنید
  • داشتن کیفیت مطالعه ی بالاتر برای اینکه بتوانید از زمانی که برای مطالعه ی دروس صرف می کنید بهینه استفاده کنید
  • بالا بیردن تعداد تستی که در طول روز حل و بررسی می کنید
  • پایبندی به اجرا کردن برنامه خود/مشاور/بودجه بندی آزمون آزمایشی
  • پیدا کردن ایرادات در روند مطالعه ی خود و رفع کردن آنها

برای رفع این مشکل می توانید از پست چرا هنوز شروع نکردی نیز کمک بگیرید.

برنامه ریزی

کسی که بدون برنامه ریزی مطالعه ی خود را پیش می برد یا انچنان که باید به برنامه ریزی اهمیت نمی دهد و به دنبال یادگیری روش صحیح برنامه ریزی برای کنکور و یا برنامه ریزی برای آزمونهای آزمایشی نیست دقیقا مانند کسی است که بدون داشتن نقشه ی گنج به دنبال پیدا کردن آن است خب احتمال رسیدن این فرد به آن گنج بسیار کم است چون نقشه ای برای رسیدن به آن ندارد.

در مورد برنامه ریزی بلند مدت که پیشنهاد میکنم خود دانش آموز این کار را انجام ندهد و این امر را به مشاور یا آزمون بسپارد(اگر داوطلبی اذعان داشت که توانایی ثبت نام در آزمونهای آزمایشی مرسوم را ندارد حداقل باید از بودجه بندی یکی از آزمونها که با شرایطش همخوانی بیشتری دارد برای داشتن برنامه ریزی استفاده کند)

برای تبدیل برنامه آزمون به برنامه روزانه تبدیل برنامه آزمون به برنامه روزانه و برای یادگیری روش برنامه ریزی حجمی زمانی روی این عناوین کلیک کنید.

حالا که اسمی از آزمون به میان امد به نظرم لازم است که راجع به آزمونهای آزمایشی نیز با هم صحبت کنیم

آزمون

اگر از دید یک مشاور تحصیلی بخواهم راجع به آزمون دادن صحبت کنم شرکت در آزمونهای آزمایشی مرسوم را یکی از امکانات ضروری برای رسیدن به موفقیت در کنکور می دادنم و دانش آموز نباید از شرکت در آزمون و خودش را مورد سنجش و ارزیابی قرار دادن واهمه ای داشته باشد.البته هر دانش آموزی باید آزمونی را انتخاب کند که با شرایطش کاملا سازگاری داشته باشد که در پست انتخاب بهترین آزمون آزمایشی برای کنکور1401 به طور مفصل به این قضیه پرداخته ام اما مطمئنا شرکت در آزمون می تواند فواید زیادی از جمله

  • هر دانش آموزی یک مسیری رو برای رسیدن به موفقیت در کنکور انتخاب میکنه؛آزمون به شما بازخورد میده که مسیر شما درسته یا غلط و اشتباهات شما رو بهتون گوشزد میکنه تا رفعش کنید و پله پله رشد کنید
  • پیروی از برنامه ریزی و بودجه بندی آزمونها میتونه به دانش آموزان کمک زیادی بکنه و اونها رو به تسلط بالایی برسونه.
  • باعث میشه که شما در فضای آزمون قرار بگیرید و قرار گرفتن در این فضا باعث میشه که اگه ترس از آزمون دارید از بین بره و این فضا یه رقابت مثبت رو برای شما شکل میده
  • به شما کمک میکنه که بتونید حجم بیشتری از درسها به نسبت زمانی که در آزمون شرکت نمی کنید جمع کنید و این یه اهرم فشار خیلی خوب هست؛خصوصا برای پشت کنکوری ها که ممکنه داشتن زمان زیاد و در فضای درس و مدرسه نبودن یکی از آفت ها باشه براشون.
  • شما رو به هنر مدیریت آزمون میرسونه و با آزمونهای متعددی که شرکت می کنید مهارت مدیریت آزمون رو یاد بگیرید.
  • و . . .

(البته این فوایدی که بیان کردم رو از زبان مشاور تحصیلی می شنوید که مستقل هست و به نفع یا به ضرر سازمان و موسسه ای صحبت نمی کنه،این صحبت ها بدون جهت گیری و به نفع خود شما عزیزان هست)

در آینده راجعه به موفقیت در آزمون آزمایشی و کنکور هم آموزش رایگان خواهیم داشت و هم دوره ای تحت این عنوان برگزار می کنیم.

تعادل بین برنامه مدرسه و آزمون: برای برقراری این تعادل باید وضعیت خود را در مدرسه و آزمون آزمایشی بسنجید

  • اگر برنامه مدرسه شما به صورتی است که کار کنکور و تستی را پوشش میدهد و برنامه مدرسه جلوتر بود که با برنامه مدرسه خود پیش بروید و زمانی که آزمونتان به آن فصل ها رسید می توانید با حل تست بیشتر آن قسمت ها را مرور کنید و در آزمون نتیجه ی خوبی بگیرید.
  • اگر مدرسه و معلمان شما فقط کار تشریحی را انجام میدهند،سعی کنید سر کلاس درس که حاضر می شوید با تمرکز بالا به مطالب گوش دهید و مطالب تشریحی را یاد بگیرید و در وهله بعد به صورت خود آموز(استفاده از درسنامه،دی وی دی کنکور یا کلاس آنلاین) مطالب را به صورت تستی یاد بگیرید.در این صورت اولویت با پیروی از بودجه بندی آزمونتان است.

قوانین موفقیت در کنکور و آزمون آزمایشی خود

بارها در آموزش های مختلف تاکید کرده ام که دانش آموزان باید انرژی خود را در مسیر درست صرف کنند؛برای صرف انرژی در مسیر درست باید اصولی را رعایت کنید.

  1. اهمیت تست زنی و رعایت نکات ان:آزمون ازمایشی و کنکور شما آزمونی تستی است و شما باید از همین ابتدا با همین متد پیش بروید و به قدر کافی به تست زنی و افزایش تست روزانه اهمیت بدهید.برای تسلط کامل بر تست زنی و نکات آن می توانید به پست آموزش تست زنی کنکور مراجعه کنید.
  2. مرور مطالب درسی:همانطوری که می دانید کنکور پروسه بلند مدتی است و برا رسیدن به موفقیت در کنکور باید مطالب درسی را وارد حافظه بلند مدت خود کنید،برای ورود مطالب درسی از حافظه ی حسی به حافظه کوتاه و بعد بلند مدت خیلی ساده باید مرور مطالب درسی را با روش درست و در زمان درست انجام دهید تا به تسلط بالایی که آزمون آزمایشی و کنکور از شما می خواهد برسید.
  3. شناخت آفت های مطالعه:استارت ماشینت رو زدی و حرکت میکنی و کم کم سرعت ماشین رو افزایش میدی تا زودتر به مقصدت برسی اما این مسیری که داری میری پر از دست انداز هست و مجبوری هی سرعتت رو کم کنی و ترمز کنی،باز پات رو روی پدال گاز فشار بدی و سرعتت رو افزایش بدی؛وقتی که به مقصد میرسی انگاری کوه کندی اینقدری این مسیر پر از دست انداز بوده و تازه به نسبت اون زمانی هم که پیش بینی میکردی دیرتر رسیدی.خب توی این حالت مطمئنا احساس خوبی نداری.آفت های مطالعه هم دقیقا همینطوری هستند و باعث می شوند که شما به سرعت مطالعه بالا یا کیفیت مطالعه بالا نرسید؛پیامد سومی که آفت های مطالعه همچون وسواس در مطالعه و خواب آلودگی در زمان مطالعه دارند این است که باعث می شوند شما از برنامه ی روزانه و هفتگی خود جا بمانید و اگر در آزمون شرکت می کنید نتوانید تراز بالایی را بدست آورید.بنابراین حتما باید این آفت ها را کامل بشناسید و آنها را حذف کنید تا بتوانید به کمیت بیشتر و کیفیت مطالعه ی بیشتر برسید.
  4. داشتن پیوستگی در مطالعه:شما در هر زمینه ای بخواهید استاد شوید و به مهارت لازم برسید باید به صورت پیوسته تمرینات لازم را انجام دهید،مطالعه ی برای کنکور و آزمون آزمایشی نیز از این قاعده مستثنی نیست و داشتن چند روز ساعت مطالعه بالا و بعد افت ساعت مطالعه و به اصطلاح داشتن یک مطالعه نوسانی نمی تواند به موفقیت شما کمک کند.برای داشتن پیوستگی در مطالعه در وهله اول باید هدفگذاری درستی داشته باشید و به صورت پلکانی وضعیت خود را بهبود ببخشید،بعد بدانید که پیوستگی در مطالعه از داشتن انگیزه بوجود می آید که انگیزه داشتن برای مطالعه نیز از اقدام و عمل می آید،یعنی شما هر مقداری که می توانید مطالعه می کنید و بعد این مطالعه ی شما مقداری انگیزه شما را زیاد می کند و بعد انگیزه ی بیشتر باعث مطالعه ی بیشتر میشود و الی آخر.در واقع چرخه انگیزه برای مطالعه به این صورت است

 دانش آموزان پایه

شما دانش آموزان پایه نیز باید نکات بالا را در روند مطالعه ی خود برای آزمونها و در آینده برای کنکور خود رعایت کنید و از همین الان یاد بگیرید مسئولیت پذیر باشید،از زمانی که برای مطالعه صرف می کنید به نحو احسن استفاده کنید و واقعا ساعت مطالعه ی شما با حجم درسی که جمع می کنید سنخیت داشته باشد،حتما اگر توانایی ثبت نام در آزمونهای آزمایشی را دارید در آزمونی که با شرایط شما سازگار است ثبت نام کنید و برنامه ی آن را اجرا کنید و از کارنامه ای که بدست می آورید بازخورد بگیرید و ایرادات خودتان را رفع کنید.

مثلا فرض کنید که در آزمون قلمچی ثبت نام کرده اید و هدف شما رسیدن به تراز 7000بوده است اما به هدف خود نرسیده اید و به تراز5000رسیده اید؛در این صورت باید تحلیل آزمون آزمایشی را جدی بگیرید و ببینید که چرا نتوانسته اید به تراز7000که هدف شما بود برسید،بعد که آزمونتان را بررسی می کنید میبینید که دلیل نرسیدن به آن تراز دلخواه

  • نداشتن تست زیاد
  • رعایت نکردن مرور مطالب درسی و زمان صحیح مرور این مطالب
  • نداشتن ساعت مطالعه زیاد یا نداشتن کیفیت مطالعه
  • و . . .

بوده است که آزمون به آزمون این اشکالات خود را رفع می کنید و بعد از مدتی به تراز دلخواه می رسید.


امیدوارم که از این مقاله کنکوری لذت برده باشید؛ از ماه مهر نهایت استفاده را ببرید و اگر دیدید که نیاز به کمک و گرفتن راهنمایی دارید می توانید از مشاوره خصوصی نیما پیری کمک بگیرید.

منتظر پست بعدی که راجع به کلاسهای آنلاین و مدارس و استفاده حداکثری از آنها صحبت خواهیم کرد باشید.


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *